Φοιτητικό Σπίτι: Τα 20 Απαραίτητα πράγματα που χρειάζεσαι!

Φοιτητικό Σπίτι: Τα 20 Απαραίτητα πράγματα που χρειάζεσαι!

Μια νέα φάση στη ζωή σας ξεκινάει, γεμάτη ενθουσιασμό και ανατροφοδότηση. Έχετε αφοσιωθεί σε μακρές ώρες διαβάσματος και ατελείωτες νύχτες, και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά θετικό: είστε πλέον μέλος της σχολής που ονειρευόσασταν. Με τη νέα σχολική χρονιά έρχεται και μια νέα αρχή στη ζωή σας, με πιθανότητα μετακόμισης. Ο ενθουσιασμός για το νέο σπίτι και την πόλη σας είναι υπερβολικός, αλλά καθώς κοιτάτε τη λίστα με τα αντικείμενα που χρειάζεστε, νιώθετε μια μικρή σύγχυση.

Πρώτον και πάνω από όλα, είναι σημαντικό να ελέγξετε τα αντικείμενα που ήδη υπάρχουν στο νέο σπίτι που θα νοικιάσετε. Αξιολογήστε τα με προσοχή και αποφασίστε τι θα διατηρήσετε και τι θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε.

Δεύτερον, εάν έχετε συγκάτοικους, είναι σημαντικό να συζητήσετε μαζί τους σχετικά με τα αντικείμενα που θα φέρετε στο σπίτι. Αυτή η συνεργασία μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα και να μοιραστείτε το κόστος για τα απαραίτητα αντικείμενα.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε όλα τα αντικείμενα αμέσως. Ξεκινήστε με τα βασικά και σιγά-σιγά προσθέστε τα υπόλοιπα αντικείμενα καθώς τα χρειάζεστε. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε τον πρώτο μήνα στο νέο φοιτητικό σπίτι σας.

Τα πρώτα απαραίτητα αντικείμενα που θα χρειαστείτε περιλαμβάνουν:

  1. Για τον ύπνο: Ένα νέο κρεβάτι με ανατομικές σανίδες για τέλειο ύπνο. Φυσικά και ένα στρώμα ύπνου.

  2. Για τον χώρο καθιστικού: Καναπές (καλύτερα καναπές-κρεβάτι), τραπεζάκι σαλονιού, αλλά φυσικά και ένα έπιπλο εισόδου και ένα έπιπλο τηλεόρασης.

  3. Για το διάβασμα: Γραφείο, καρέκλα γραφείου, Ένα επιτραπέζιο φωτιστικό, βιβλιοθήκη.

  4. Για το μπάνιο: Ένα έπιπλο μπάνιου, Κουρτίνα μπάνιου, χαλάκι μπάνιου, σετ πετσέτες μπάνιου θα βρεις στα αξεσουάρ μπάνιου, χαλάκια και ραφιέρες μπάνιου

  5. Ηλεκτρικές συσκευές: Ψυγείο, πλυντήριο ρούχων, ηλεκτρική κουζίνα, μην ξεχάσεις τον φούρνο μικροκυμάτων αλλά και το πλυντήριο πιάτων.

  6. Για τα ρούχα θα χρειαστείς: Απλώστρα ρούχων για μετά το πλύσιμο αλλά και έναν καλόγερο

  7. Ένα first-aid kit: Περιλαμβάνοντας τα απαραίτητα για τραυματισμούς και βασικά φάρμακα.

  8. Είδη συσκευασίας: Χαρτοκιβώτια μεταφοράς, δοχεία τροφίμων σε διάφορα μεγέθη.

  9. Για το φαγητό: Σετ μαγειρικών σκευών, ταψί για ψήσιμο στο φούρνο, σετ ποτηριών, μαχαιροπήρουνα, πιάτα και πιατοθήκη.

  10. Είδη καθαρισμού: Σκούπα, φαράσι, ηλεκτρική σκούπα, σφουγγαρίστρα, απορρυπαντικά, και καθημερινά είδη καθαρισμού όπως χλωρίνη και οδοντόκρεμα.

Θυμηθείτε πάντα ότι το σπίτι σας είναι ένας χώρος που θα διαμορφώνετε σταδιακά, προσθέτοντας τη δική σας προσωπική πινελιά.

Καλή διαμονή και καλή αρχή στη νέα φάση της ζωής σας!

Επιστροφή στο ιστολόγιο