6 + 1 Συμβουλές για το πώς να επιλέξετε το ιδανικό κρεβάτι για εσάς

6 + 1 Συμβουλές για το πώς να επιλέξετε το ιδανικό κρεβάτι για εσάς

Ήξερες ότι περνάμε το ένα τρίτο της ζωής μας ενώ κοιμόμαστε;

Λάβετε υπόψη ότι ο ύπνος είναι τόσο σημαντικός που επηρεάζει την υγεία και την ποιότητα ζωής μας.
Άρα υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα κρεβάτι:

  1. Επιλέξτε μαζί ένα κρεβάτι: Αν πρόκειται να μοιραστείτε ένα κρεβάτι με τον σύντροφό σας, προσπαθήστε να ψάξετε μαζί για διπλά κρεβάτια και να λάβετε την καλύτερη απόφαση μαζί.
  2. Λάβετε υπόψη το μέγεθος του δωματίου: Εάν είναι πολύ μικρό το δωμάτιο, μην κοιτάτε μεγάλα κρεβάτια. Για να χαλαρώσετε στην κρεβατοκάμαρα, πρέπει να έχετε αρκετό χώρο γύρω από το κρεβάτι. Αν θέλετε να βελτιώσετε την πολυλειτουργικότητα του χώρου, σκεφτείτε ότι οι καναπέδες-κρεβάτια μπορεί να είναι μια καλή ιδέα.
  3. Μεγιστοποιήστε τον αποθηκευτικό χώρο: Αν δεν έχετε χώρο για μεγάλη ντουλάπα ή δεν ξέρετε πού να βάλετε εφεδρικά κλινοσκεπάσματα, σκεφτείτε ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο. Αυτός είναι ο καλύτερος τύπος κρεβατιού για μικρότερα υπνοδωμάτια.
  4. Μην αποφεύγετε ένα μεγάλο κρεβάτι ακόμα κι αν είστε μόνοι: Ακόμα κι αν κοιμάστε μόνοι, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσετε ένα μονό κρεβάτι. Μερικοί άνθρωποι χρειάζονται ένα μεγάλο κρεβάτι για να νιώθουν άνετα γιατί τους αρέσει να έχουν πολύ χώρο. Έτσι, αν είστε μόνοι, μη διστάσετε να αγοράσετε ένα διπλό κρεβάτι.
  5. Προσοχή στο κεφαλάρι: Αν θέλετε ένα κομψό κρεβάτι που να δίνει μια ιδιαίτερη νότα στην κρεβατοκάμαρα, τα κεφαλάρια είναι απαραίτητα. Επιλέξτε από μεταλλικά, επενδυμένα ή ξύλινα κεφαλάρια σε μια ποικιλία από υπέροχα σχέδια.
  6. Άνεση: Τα κρεβάτια με ελατήρια και πηχάκια είναι οι καλύτεροι τύποι κρεβατιών που παρέχουν στήριξη στην πλάτη. Και να θυμάστε πάντα ότι ένα καλό κρεβάτι πρέπει να σέβεται το μέγεθος, το σχήμα και τις συγκεκριμένες ανάγκες του ατόμου που κοιμάται. Εάν, για παράδειγμα, η πλάτη σας πονάει συχνά ενώ είστε ξαπλωμένοι, επιλέξτε ένα καλύτερο στρώμα ύπνου και κοιμηθείτε σε μια θέση που σας βολεύει.
  7. Τα κρεβάτια και τα στρώματα πρέπει να συνεργάζονται: Μην αγοράζετε ποτέ κρεβάτι χωρίς να σκέφτεστε το στρώμα. Θα πρέπει να αγοράσετε ένα νέο κρεβάτι και στρώμα ταυτόχρονα. Δηλαδή, ένα νέο στρώμα σε ένα παλιό κρεβάτι δεν θα διαρκέσει τόσο πολύ όσο σε ένα καινούργιο.
Επιστροφή στο ιστολόγιο